Hozzávalók:
25 dkg zöldbab, 25 dkg burgonya, 25 dkg apró szemű paradicsom, 2
db narancs, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött feketebors, só,
citromlé (ízlés szerint).
A megmosott és letisztított zöldbabot nagyon
kevés sós vízben majdnem puhára pároljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, és
vékonyra karikázzuk. A megmosott paradicsomokat felnégyeljük. A narancsokat
meghámozzuk. Az egyiket kis kockákra vágjuk, a másikat pedig felkarikázzuk. A
zöldségféléket salátástálba rakjuk és hozzátesszük a narancskockákat.
Hűtőszekrényben előhűtjük. A saláta öntetéhez citromlevet kevés vízzel, sóval,
borssal összekeverünk, majd hozzáadjuk a megmosott és nagyon finomra metélt
petrezselyemzöldet. Az öntetet rálocsoljuk a salátára, ezután a félretett
narancskarikákat szépen rárendezzük a tetejére, és jól behűtve kínáljuk.