2013. március 14., csütörtök

Zöldbabsaláta



Hozzávalók: 25 dkg zöldbab, 25 dkg burgonya, 25 dkg apró szemű paradicsom, 2 db narancs, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött feketebors, só, citromlé (ízlés szerint).
A megmosott és letisztított zöldbabot nagyon kevés sós vízben majdnem puhára pároljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, és vékonyra karikázzuk. A megmosott paradicsomokat felnégyeljük. A narancsokat meghámozzuk. Az egyiket kis kockákra vágjuk, a másikat pedig felkarikázzuk. A zöldségféléket salátástálba rakjuk és hozzátesszük a narancskockákat. Hűtőszekrényben előhűtjük. A saláta öntetéhez citromlevet kevés vízzel, sóval, borssal összekeverünk, majd hozzáadjuk a megmosott és nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet. Az öntetet rálocsoljuk a salátára, ezután a félretett narancskarikákat szépen rárendezzük a tetejére, és jól behűtve kínáljuk.