2013. március 14., csütörtök

Zellersaláta



Hozzávalók: 2 nagy zellergumó (40-50 dkg), 3 evőkanál kimagozott olajbogyó, 4 evőkanál olívaolaj, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ecet, só (ízlés szerint).
A zellert gondosan megtisztítjuk, többször váltott vízben megmossuk. Gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, és tésztaszűrőbe rakva lobogó forró sós vízbe mártjuk, majd az újraforrástól számított két percig főzzük. A vízből kiemelve jól lecsurgatjuk, és még forrón ráöntjük az ízes salátalevet. A salátaléhez az olajat összekeverjük annyi ecettel és vízzel, hogy kellemesen savanykás, de ne túl savanyú legyen, megsózzuk, megborsozzuk és belekeverjük a közben nagyon finomra vágott olajbogyót. A salátalé ne legyen több másfél-két decinél. Tálaláskor a saláta tetejére egész olajbogyókat teszünk díszítésül. Jól lehűtve tálaljuk.