Hozzávalók: 2 ek. disznózsír, 1
felaprított hagyma, 6 gerezd fokhagymapép, 1 babérlevél, só, kimagozott
zöldpaprika, 1 hámozott jamgyökér nagy darabokra vágva, 1 szem hámozott
édesburgonya, 0,5 fej felaprított káposzta, 2 cső csemegekukorica vastag
szeletekre vágva, 2 paradicsom nagy darabokra vágva, 0,5 kg spenót, 2-2
hámozott főzőbanán és édesbanán.
Tegyük egy nagy vas lábosba a
zsírt, pirítsuk üvegesre a hagymát, fokhagymát, adjuk hozzá a babért, sót,
jamgyökeret, édesburgonyát, káposztát, kukoricát, paradicsomot és annyi vizet,
hogy befedje a zöldséget. Lassú tűzön, lefedve pároljuk majdnem puhára. Ezután
tegyük hozzá a spenótot, főzzük még 10 percig. Tegyük hozzá a banánt és főzzük
még 5-6 percig. Kenyérrel fogyasztjuk.