Hozzávalók:
25 dkg kemény paradicsom, 25 dkg húsos zöldpaprika, 25 dkg hegyes
csípős paprika, 25 dkg cukkíni, 25 dkg padlizsán, olaj (a sütéshez), só (ízlés
szerint).
A paradicsomokat megmossuk, tetejüket
keresztben bevágjuk. A megmosott és letörölgetett paprikákat csumájukal és
ereikkel együtt felnégyeljük. A cukkínit háromcentis darabkákra szeleteljük. A
padlizsán szárát leszedjük, és ujjnyi vastagra karikázzuk. Az ily módon
előkészített zöldségeket sorban, egymás után, fajtánként megsütjük oly módon,
hogy ujjnyi magasan olajat öntünk egy serpenyőbe és felforrósítjuk. Néhány
percnyi sütés mindkét oldalán, máris készen van. Szűrőkanálban lecsöpögtetjük a
felesleges olajat, és megsózva rakjuk meleg tálra. Másik készítési módja, hogy
sorban lerakjuk a zöldségeket, leöntjük kevés olajjal, majd a felforrósított
sütőben, erős lángon pirítjuk. Ez hosszabb ideig tart, de kevesebb olaj
szükséges hozzá.