Hozzávalók:
25 dkg zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 25 dkg uborka, 25 dkg
hagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 8 evőkanál borecet, 8 evőkanál narancsdzsúsz,
csipet porcukor, törött bors és só (ízlés szerint).
A zöldségeket megmossuk. A paprikát
kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot vékony gerezdekre
metéljük. Az uborkát csak megmossuk, de nem hámozzuk meg, és ugyancsak csíkokra
aprítjuk. A megtisztított hagymát felkockázzuk. Az összes zöldséget
egybeöntjük, és jól megsózzuk (de nem besózzuk!). Lefedjük, és a
hűtőszekrényben legalább egy órán keresztül hagyjuk állni. Közben elkészítjük a
saláta levét: az ecetet, a narancsdzsúszt és az olívaolajat összeöntjük,
megborsozzuk, és csipet porcukorral ízesítjük. Az öntetet rálocsoljuk a salátára,
és jól összeforgatva még egy órán keresztül érleljük. Tálalás előtt még egyszer
átkeverjük.