2013. március 14., csütörtök

Vegyes saláta



Hozzávalók: 25 dkg zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 25 dkg uborka, 25 dkg hagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 8 evőkanál borecet, 8 evőkanál narancsdzsúsz, csipet porcukor, törött bors és só (ízlés szerint).
A zöldségeket megmossuk. A paprikát kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot vékony gerezdekre metéljük. Az uborkát csak megmossuk, de nem hámozzuk meg, és ugyancsak csíkokra aprítjuk. A megtisztított hagymát felkockázzuk. Az összes zöldséget egybeöntjük, és jól megsózzuk (de nem besózzuk!). Lefedjük, és a hűtőszekrényben legalább egy órán keresztül hagyjuk állni. Közben elkészítjük a saláta levét: az ecetet, a narancsdzsúszt és az olívaolajat összeöntjük, megborsozzuk, és csipet porcukorral ízesítjük. Az öntetet rálocsoljuk a salátára, és jól összeforgatva még egy órán keresztül érleljük. Tálalás előtt még egyszer átkeverjük.