Vesepecsenyét
tegyünk tűzálló edénybe, adjunk hozzá 1/2 dl citromlevet, 1/2 dl olajat, egy kevés
megreszelt fokhagymát. Fedjük le, hagyjuk állni 1 napot, közben forgassuk.
A
kicsontozott disznókarajt sütés előtt szórjuk be őrölt köménnyel, borssal.
A 2
féle húst és füstölt tarját váltogatva húzzuk nyársra, csomagoljuk a nyárssal
együtt alufóliába és szabad tűzön - parázson süssük meg.
A
vendégtől mindenütt megkérdezik: "frio-quente?", vagyis enyhén vagy
nagyon csípősen.
A
brazil dió is, a specialitások közé tartozik. Az Amazonas menti erdőkben élő,
30 m-nél is magasabbra növő óriás diófa gyümölcse. Elérheti a 1,5 -2 kg-ot is.
A külső, kemény tokban 12-15 fürtszerű, egymásba illeszkedő, kókuszhúsra
emlékeztető ízű és fehér színű dió van. A külső kemény tokot még kalapáccsal is
igen nehéz feltörni.
Az
érett gyümölcsöt nem szedik le, magától leesik.