2013. március 14., csütörtök

Uborkasaláta



Hozzávalók: 2 kis szál kígyóuborka, 4 db közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka, 4 db tojás, 5 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál porcukor, 1 csokor friss kapor, ecet, só (ízlés szerint).
A megmosott, héjas uborkát és az ecetes uborkát együtt legyaluljuk, vagy vékony karikákra szeljük, és salátástálba tesszük. A tojásokat keményre főzzük, és meghámozva kis kockákra vágjuk. A kaprot megmossuk, lecsurgatjuk, és nagyon finomra metéljük. Olajból, ecetből, nagyon kevés vízből öntetet keverünk, hozzáadjuk a kaprot, megsózzuk, megborsozzuk, és a cukorral ízesítjük. A tálat jól lefedjük és a hűtőszekrényben három órán keresztül, érleljük. Közben néhányszor megkeverjük. Hidegen tesszük az asztalra.