Hozzávalók:
2 kis szál kígyóuborka, 4 db közepes nagyságú ecetes (csemege)
uborka, 4 db tojás, 5 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1
mokkáskanál porcukor, 1 csokor friss kapor, ecet, só (ízlés szerint).
A megmosott, héjas uborkát és az ecetes
uborkát együtt legyaluljuk, vagy vékony karikákra szeljük, és salátástálba
tesszük. A tojásokat keményre főzzük, és meghámozva kis kockákra vágjuk. A
kaprot megmossuk, lecsurgatjuk, és nagyon finomra metéljük. Olajból, ecetből,
nagyon kevés vízből öntetet keverünk, hozzáadjuk a kaprot, megsózzuk,
megborsozzuk, és a cukorral ízesítjük. A tálat jól lefedjük és a hűtőszekrényben
három órán keresztül, érleljük. Közben néhányszor megkeverjük. Hidegen tesszük
az asztalra.