Hozzávalók: 6 kemény tojás, 1 l
víz, késhegynyi sáfrány, só.
Elkészítés: Szedjük le a tojások
héját.
Tegyük a vizet, a sáfrányt, a sót
vastag, zománcozott fazékba. Lassú tűzön, lefedve forraljuk fel. Tegyük bele a
megtisztított tojásokat és pároljuk 25-30 percig vagy, amíg egyenletesen sárga
lesz. Közben forgassuk őket. Ha kész, öntsük le róla a vizet és tegyük lapos
tálra. Tegyünk 1-1 mokkáscsésze aljába 1-1 ek. mennyiséget a következő
fűszerekből: őrölt kömény, csípős piros paprika, törött bors, só, összemorzsolt
száraz mentalevél, finomra vágott petrezselyem, apróra vágott metélőhagyma.
Rakjuk körül a tojásos tálat a fűszerekkel.