2013. március 20., szerda

Tuniszi sárga tojás (előétel) (Tunisz)



Hozzávalók: 6 kemény tojás, 1 l víz, késhegynyi sáfrány, só.
Elkészítés: Szedjük le a tojások héját.
Tegyük a vizet, a sáfrányt, a sót vastag, zománcozott fazékba. Lassú tűzön, lefedve forraljuk fel. Tegyük bele a megtisztított tojásokat és pároljuk 25-30 percig vagy, amíg egyenletesen sárga lesz. Közben forgassuk őket. Ha kész, öntsük le róla a vizet és tegyük lapos tálra. Tegyünk 1-1 mokkáscsésze aljába 1-1 ek. mennyiséget a következő fűszerekből: őrölt kömény, csípős piros paprika, törött bors, só, összemorzsolt száraz mentalevél, finomra vágott petrezselyem, apróra vágott metélőhagyma. Rakjuk körül a tojásos tálat a fűszerekkel.