2013. március 18., hétfő

Tunéziai brik




Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 5 evőkanál olaj, kevés zsemlemorzsa
A töltelékhez: 3 evőkanálnyi reszelt sajt, 2 dkg vaj, 5 dkg párolt gomba, 1 teáskanálnyi petrezselyemzöld, 1 db tojás, ízlés szerint só, bors.
Egy nagyobb konyharuhát (vagy kisebb terítőt) belisztezünk, közepére helyezzük a kihajtogatott réteslapot. A tésztát meglocsoljuk meleg olajjal, meghintjük zsemlemorzsával.
Erre rakjuk az előre elkészített, jól elkevert reszelt sajtos, párolt gombás, tetszés szerint fűszerezett tölteléket. A gomba párolása kevés vízzel történik, fedő alatt (pici sóval) szinte a saját levében puhul meg.
A réteslapot megtöltés után a konyharuha segítségével rúd alakúra hempergetjük, majd a rudat szétvágjuk kisebb kockákra, és ezt a kocka alakú rétestésztát forró olajban kisütjük. Az aranybarnára sült brikről az olajat lecsurgatjuk és melegen tálaljuk.