Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 5 evőkanál olaj, kevés
zsemlemorzsa
A töltelékhez: 3 evőkanálnyi reszelt sajt, 2 dkg vaj, 5 dkg
párolt gomba, 1 teáskanálnyi petrezselyemzöld, 1 db tojás, ízlés szerint só,
bors.
Egy nagyobb konyharuhát (vagy
kisebb terítőt) belisztezünk, közepére helyezzük a kihajtogatott réteslapot. A
tésztát meglocsoljuk meleg olajjal, meghintjük zsemlemorzsával.
Erre rakjuk az előre elkészített,
jól elkevert reszelt sajtos, párolt gombás, tetszés szerint fűszerezett
tölteléket. A gomba párolása kevés vízzel történik, fedő alatt (pici sóval)
szinte a saját levében puhul meg.
A réteslapot megtöltés után a
konyharuha segítségével rúd alakúra hempergetjük, majd a rudat szétvágjuk
kisebb kockákra, és ezt a kocka alakú rétestésztát forró olajban kisütjük. Az
aranybarnára sült brikről az olajat lecsurgatjuk és melegen tálaljuk.