2013. március 15., péntek

Tört búza hússal




Hozzávalók: 30 dkg tört búza, 20 dkg főtt hús (marha- vagy bárány lábszár), a főtt hús leve, 20 dkg beáztatott és megfőzött csicseriborsó,  6-7 kicsi főtt hagyma, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, 1 tk. fahéj, 1 tk. római kömény, só, bors.
Elkészítés: Először tegyünk egy kevés olajat és vajat a lábosba, azután rakjuk bele a tört búzát. A keveréket egy kicsit állni hagyjuk, hogy átitassa az olaj és a vaj. Ezután sót, majd köményt teszünk bele. 1-2 perc elteltével beleöntjük a hús levét, hozzáteszünk egy kevés húst is.  Most jön kb. 10 dkg csicseriborsó, levével együtt és 3-4 hagyma. Az egészet lassú tűzön főni hagyjuk.
A mártás elkészítése:
Ez alatt megolvasztjuk a vajat, meghintjük a liszttel és megbarnítjuk. Öntsünk hozzá kb. 2 merőkanál húslevet és adjuk hozzá a fűszereket: a sót, a borsot, a köményt és a fahéjat. Ezután jön a csicseriborsó másik fele, a maradék hagyma és a hús.
A mártást külön tálaljuk. (Mártás helyett joghurttal is tálalható.)