Hozzávalók: 30 dkg tört búza, 20
dkg főtt hús (marha- vagy bárány lábszár), a főtt hús leve, 20 dkg beáztatott
és megfőzött csicseriborsó, 6-7 kicsi
főtt hagyma, 5 dkg vaj, 2 ek. liszt, 1 tk. fahéj, 1 tk. római kömény, só, bors.
Elkészítés: Először tegyünk egy
kevés olajat és vajat a lábosba, azután rakjuk bele a tört búzát. A keveréket
egy kicsit állni hagyjuk, hogy átitassa az olaj és a vaj. Ezután sót, majd
köményt teszünk bele. 1-2 perc elteltével beleöntjük a hús levét, hozzáteszünk
egy kevés húst is. Most jön kb. 10 dkg
csicseriborsó, levével együtt és 3-4 hagyma. Az egészet lassú tűzön főni
hagyjuk.
A mártás elkészítése:
Ez alatt megolvasztjuk a vajat,
meghintjük a liszttel és megbarnítjuk. Öntsünk hozzá kb. 2 merőkanál húslevet
és adjuk hozzá a fűszereket: a sót, a borsot, a köményt és a fahéjat. Ezután
jön a csicseriborsó másik fele, a maradék hagyma és a hús.
A mártást külön tálaljuk. (Mártás
helyett joghurttal is tálalható.)