2013. március 14., csütörtök

Töltött tök



Hozzávalók: 2 minitök, 1 csirkemell, 3 evőkanál rizs, 1 evőkanál olaj, fél liter csontlé vagy húslé, 1 mokkáskanál törött fehér bors, só (ízlés szerint), 4 adag paradicsommártás.
A megmosott, átválogatott rizst az olajon üvegesre pirítjuk, majd annyi vizet töltünk rá, amennyi jól ellepi. Fedő alatt, kis lángon főzzük, amíg az összes levét elfövi. Közben a csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük és ledaráljuk. A húst összekeverjük a rizzsel, megsózzuk, megborsozzuk, és a pirospaprikát is beletesszük. A tököket megmossuk, szárát levágjuk, és hosszában félbevágva a magházát kikaparjuk. Az üreget jól megpúpozva megtöltjük a húsos töltelékkel. A tököket tepsibe tesszük, ráöntjük a csontlevet, és befedve puhára pároljuk. A felesleges levet elpárologtatjuk és a paradicsommártást aláöntve tálaljuk.