Hozzávalók: 2 minitök, 1 csirkemell, 3 evőkanál rizs, 1 evőkanál olaj, fél liter csontlé vagy húslé, 1 mokkáskanál törött fehér bors, só (ízlés szerint), 4 adag paradicsommártás.
A megmosott, átválogatott rizst az olajon
üvegesre pirítjuk, majd annyi vizet töltünk rá, amennyi jól ellepi. Fedő alatt,
kis lángon főzzük, amíg az összes levét elfövi. Közben a csirkemellet
kicsontozzuk, lebőrözzük és ledaráljuk. A húst összekeverjük a rizzsel,
megsózzuk, megborsozzuk, és a pirospaprikát is beletesszük. A tököket megmossuk,
szárát levágjuk, és hosszában félbevágva a magházát kikaparjuk. Az üreget jól
megpúpozva megtöltjük a húsos töltelékkel. A tököket tepsibe tesszük, ráöntjük
a csontlevet, és befedve puhára pároljuk. A felesleges levet elpárologtatjuk és
a paradicsommártást aláöntve tálaljuk.