Hozzávalók:
2 újtök, 1/4 kg darált borjúhús, 1 csésze félig főtt rizs, 3 ek. olaj, 1 ek.
citromlé, 1,5 ek. finomra vágott petrezselyem, késhegynyi cayenne-i bors, só, 1
ek. vaj, 1/4 kg hámozott, kimagozott paradicsom, 1 tk. paradicsompüré, 3 gerezd
fokhagyma, 2 ek. olaj, 1 tk. citromlé.
Vágjuk
hosszában ketté a tököt, kaparjuk ki a belsejét. Keverjük össze a húst, rizst,
3 ek. olajat, 1 ek. citromlevet, petrezselymet, a cayenne-i borsot, sót.
Töltsük meg a tököt, majd a feleket tegyük egymásra, majd kivajazott tűzálló
edénybe. Süssük közepesen meleg sütőben, míg pirulni kezd. Közben a
paradicsomot, fokhagymát a 2 ek. olajban pirítsuk 3 percig. Tegyük hozzá a
citromlevet, pároljuk 4-5 percig, majd öntsük a tökre.
Addig
süssük, míg megpuhul.