Hozzávalók:
4 db óriás méretű, piros színű, kaliforniai paprika, 40 dkg
kicsontozott borjúszegy (vagy csirkemell) félliternyi erőleves (leveskockából
is jó), 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só (ízlés
szerint), 2 evőkanál olaj.
A húst megdaráljuk és összekeverjük a
tisztított, összezúzott fokhagymával, sóval, borssal. A paprikákat megmossuk,
kicsumázzuk, és a szár felőli részénél egy vékony lapot levágunk. Az ereket
kiszedjük, és a húsos masszát beletöltjük a paprikákba. Serpenyőbe tesszük a
töltött paprikát, és ráöntjük az olajjal elkevert erőlevest. Lefedve, kis
lángon puhára pároljuk, közben a serpenyőt időnként megrázogatjuk, hogy a
paprika ne éghessen le. Mire a paprika megpuhul, a leve is elfő alóla. Nemcsak
melegen, de hidegen is fogyasztják.