Hozzávalók: 2 egyforma oldalas, 1
kg darált disznóhús, 1 felaprított hagyma, 2 gerezd fokhagymapép, bors, só, 6
szelet hosszú vékony zsírszalonna, disznózsír a sütéshez, 2 dl száraz fehér
asztali bor.
A megmosott oldalast sózzuk le,
hagyjuk állni 1 órát. 1 tk. zsíron pirítsuk aranysárgára a hagymákat. Tegyük
hozzá a darált húst, borsot, sót. Lassú tűzön, kevergetve pirítsuk addig, míg a
hús elveszti piros színét, és leve elpárolog. Béleljük ki a fele szalonnával az
egyik oldalas belső oldalát. Tegyük rá a darált húst, fedjük be a többi
szalonnával, borítsuk be a másik oldalassal. Kötözzük körbe, tegyük mély
tepsibe 2 ek. zsírra együtt. Forró sütőben süssük barnára. Csökkentsük a tüzet,
öntsük a húsra a bort, fedjük le, süssük puhára. Paradicsommal,
salátalevelekkel díszítve tálaljuk.