2013. március 31., vasárnap

Töltött disznóoldalas Kuba



Hozzávalók: 2 egyforma oldalas, 1 kg darált disznóhús, 1 felaprított hagyma, 2 gerezd fokhagymapép, bors, só, 6 szelet hosszú vékony zsírszalonna, disznózsír a sütéshez, 2 dl száraz fehér asztali bor.

A megmosott oldalast sózzuk le, hagyjuk állni 1 órát. 1 tk. zsíron pirítsuk aranysárgára a hagymákat. Tegyük hozzá a darált húst, borsot, sót. Lassú tűzön, kevergetve pirítsuk addig, míg a hús elveszti piros színét, és leve elpárolog. Béleljük ki a fele szalonnával az egyik oldalas belső oldalát. Tegyük rá a darált húst, fedjük be a többi szalonnával, borítsuk be a másik oldalassal. Kötözzük körbe, tegyük mély tepsibe 2 ek. zsírra együtt. Forró sütőben süssük barnára. Csökkentsük a tüzet, öntsük a húsra a bort, fedjük le, süssük puhára. Paradicsommal, salátalevelekkel díszítve tálaljuk.