Hozzávalók:
4 szép csirkecomb, 1 zsemle, 3 dkg héj nélküli, fehér mandula, 3
dkg pisztáciamag (sós, tisztított), 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 4 evőkanál
olaj, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, törött fekete bors, só (ízlés szerint).
A töltelékhez a zsemlét apró kockákra
vágjuk, kevés vízzel meglocsoljuk, összekeverjük a nyers tojással, a zúzott
fokhagymával, egy evőkanál olajjal, sóval, gyömbérrel. Ezután hozzákeverjük a
durvára tört mandulát és pisztáciát. A megmosott és letörülgetett csirkecombok
bőrét óvatosan fellazítjuk, és egy fakanál segítségével betöltjük a tölteléket
a csirkebőr alá. Tepsibe, egymás mellé helyezzük a megtöltött combokat, a hús
mindkét felét megsózzuk, majd bőrével felfelé sütjük. Aláöntünk egy pohár
vizet, és lefedve pároljuk negyven percig.