2013. március 14., csütörtök

Töltött csirkecomb



Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zsemle, 3 dkg héj nélküli, fehér mandula, 3 dkg pisztáciamag (sós, tisztított), 3 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, törött fekete bors, só (ízlés szerint).
A töltelékhez a zsemlét apró kockákra vágjuk, kevés vízzel meglocsoljuk, összekeverjük a nyers tojással, a zúzott fokhagymával, egy evőkanál olajjal, sóval, gyömbérrel. Ezután hozzákeverjük a durvára tört mandulát és pisztáciát. A megmosott és letörülgetett csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk, és egy fakanál segítségével betöltjük a tölteléket a csirkebőr alá. Tepsibe, egymás mellé helyezzük a megtöltött combokat, a hús mindkét felét megsózzuk, majd bőrével felfelé sütjük. Aláöntünk egy pohár vizet, és lefedve pároljuk negyven percig.