Hozzávalók:
70 dkg borjúszegy egy darabban, 1 db tojás, 1 db zsemle, 1 kis fej
vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 1 marhahúsleves-kocka, 1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fekete bors, 5 dkg sós mogyoró, só (ízlés szerint).
Először elkészítjük a tölteléket: a
zsemlét apróra vágjuk, egy deci vízben feloldjuk a húsleveskockát, és a
zsemlére öntjük. Ha megázott, összemorzsoljuk, összekeverjük a nyers tojással,
a finomra darált mogyoróval, a nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel, a
zúzott vagy megreszelt vöröshagymával, sóval, borssal. Két evőkanál olajat
hozzákeverünk a masszához, majd a felszúrt, azaz töltésre előkészített borjúszegybe
tömködjük. A nyílást bevarrjuk, és a töltött húst ráfektetjük egy hosszúkás
tűzálló tálra vagy tepsire. A maradék olajat beleöntjük két deci vízbe,
felforraljuk, majd a forrásban lévő folyadékot ráöntjük a húsra. Megsózzuk és
lefedjük, az előmelegített forró sütőben puhára pároljuk. Ha a hús már olyan
puha, hogy a villa hegye könnyedén kicsúszik belőle, akkor a fedőt levesszük,
és pirosra pirítjuk mindkét oldalát.