Tészta: 20 dkg liszt, 1 mk. só,
15 dkg margarin, 2 ek. víz, pár csepp citromlé.
Krém: 4 dl áttört, főtt sütnivaló
tök, 10 dkg porcukor, 1,5 dl víz, 8 dkg méz, 0,5-0,5 mk. reszelt szerecsendió,
őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, só, 1 mk. gyömbérpor, 2 tojás, 2 tojássárgája,
12 ek. tejszínhab.
Gyorsan dolgozzuk össze a liszttel,
sóval a margarint, zsemlemorzsaszerű tésztát kell kapnunk. Öntsük a vizet,
citromlevet hozzá. Gyúrjuk össze, készítsünk belőle cipót, tegyük 30 percre
hűtőbe. Tegyük a kerekre nyújtott tésztát alacsonyperemű kerek formába úgy,
hogy a tészta ráfeküdjön a forma oldalára. Villával szurkáljuk meg és töltsük
meg a krémmel. 1 dl-nyire főzzük el a vizet a cukorral. Ha kihűlt, keverjük
hozzá az összes hozzávalót, dolgozzuk simára. Öntsük a tészta közepére, késsel
simítsuk el. Közepesen meleg sütőben süssük 30-35 percig. Kötőtűpróbával
ellenőrizzük. Tegyük rácsra. Ha kihűlt, tejszínhabbal díszítsük.