Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 50 dkg gyalult tök, 50 dkg burgonya, 2 db
tojás, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál vegeta, 1 mokkáskanál
törött fehér bors, kevés só.
A burgonyát meghámozzuk, és almareszelőn
lereszeljük. Összekeverjük a gyalult tökkel, a felvert nyers tojással, a
vegetával, a törött borssal és egy kevés sóval. Közepes méretű tepsit kikenünk
olajjal, liszttel megszórjuk, majd a réteslapot beleterítjük. Erre rásimítjuk a
tökös-burgonyás masszát és a tetejét szép egyenletesre simítva, előmelegített
forró sütőbe toljuk. Közepes lángon pirosra sütjük, majd még melegen kockákra
vágjuk. Különleges alkalmakkor köret is lehet, de önálló vacsoraételnek is
megfelel.