Hozzávalók:
4 dl tejszínhab, 30 dkg jó érett sárgabarack, 5 dkg mandulabél
(hámozott), porcukor (ízlés szerint), 5 dkg szárított sárgabarack (száraz,
lecsurgatott befőtt is jó), 1 teáskanál zselatinpor 3 evőkanál tej, csipet só.
A megmosott és kimagozott sárgabarackot
turmixgépben pépesre zúzzuk, majd cukorral és csipet sóval ízesítjük. A
zselatinporra ráöntjük a tejet és feláztatjuk. Takaréklángon éppen csak
forráspontig melegítjük, közben kevergetjük, hogy felolvadjon. A tejszínből
nagyon kemény habot verünk, óvatosan beleforgatjuk az édes barackpürét és a már
langyos tejes zselatint. Az összevagdalt szárított sárgabarackot is
beleforgatjuk, majd talpas poharakba osztjuk. Tetejét szépen feldíszítjük, és jól
behűtve kínáljuk.