Hozzávalók:
12 szelet disznókaraj, 2 ek. olaj, 15 dkg darál füstölt sonka, 15 dkg apróra
vágott gomba, 3 apróra vágott csirkemáj, 1 tk. finomra vágott petrezselyem, 1
késhegynyi törött bors, só, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 tojás, 12 szelet szalonna,
olaj a sütéshez.
A
hentesnél vágassunk dupla szelet karajt. A vastag szeletbe hosszú, éles késsel
vágjunk tasakszerű üreget - majdnem a csontig. Sózzuk meg kívül-belül és
hagyjuk állni 10 percig.
Az
olajon lassú tűzön pároljuk 4-5 percig a sonkát, gombát, májat, petrezselymet.
Tegyük bele a borsot, sót, morzsát, tojást. Keverjük jól össze, töltsük meg a
karajt.
Tűzzük
össze a nyílásokat. Forró olajban pirítsuk meg mindkét oldalát. Tegyünk hozzá
4-5 ek. vizet és lefedve, lassú tűzön pároljuk kb. 20 percig. Vegyük le a
fedőt, minden karajra 1 szelet szalonnát tegyünk. Pirítsuk 5 percig.