2013. március 30., szombat

Tasakos karaj Argentína



Hozzávalók: 12 szelet disznókaraj, 2 ek. olaj, 15 dkg darál füstölt sonka, 15 dkg apróra vágott gomba, 3 apróra vágott csirkemáj, 1 tk. finomra vágott petrezselyem, 1 késhegynyi törött bors, só, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 tojás, 12 szelet szalonna, olaj a sütéshez.
A hentesnél vágassunk dupla szelet karajt. A vastag szeletbe hosszú, éles késsel vágjunk tasakszerű üreget - majdnem a csontig. Sózzuk meg kívül-belül és hagyjuk állni 10 percig.
Az olajon lassú tűzön pároljuk 4-5 percig a sonkát, gombát, májat, petrezselymet. Tegyük bele a borsot, sót, morzsát, tojást. Keverjük jól össze, töltsük meg a karajt.
Tűzzük össze a nyílásokat. Forró olajban pirítsuk meg mindkét oldalát. Tegyünk hozzá 4-5 ek. vizet és lefedve, lassú tűzön pároljuk kb. 20 percig. Vegyük le a fedőt, minden karajra 1 szelet szalonnát tegyünk. Pirítsuk 5 percig.