2013. március 15., péntek

Szfiha



Szfiha

Hozzávalók: a tésztához: 2 bögre liszt, 10 dkg vaj, egy kevés olívaolaj, só, egy kávéskanálnyi szárított élesztő, víz. a töltelékhez: 50 dkg darált bárányhús (melynek egyharmada faggyú!), 4 db nagy paradicsom, 2 db nagy fej hagyma, szezámpaszta, bors, őrölt koriander, fahéj, só, fenyőmag.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, s addig gyúrjuk, amíg lágy tésztát nem kapunk. Majd kis ideig állni hagyjuk. Ezután sodrófával kinyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. A töltelék bárányhúsból készül, amelynek egyharmada faggyú, ezért ezt az ételt nem ajánljuk azoknak, akik ügyelnek a koleszterinszintjükre. Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, a kockára vágott hagymát, a borsot, az őrölt koriandert, a fahéjat és a sót. Az egészet összekeverjük és egy kis szezámpasztát adunk még hozzá.
Ezt követően mindegyik kis tésztakör közepébe egy kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd négy oldalán összecsippentjük a batyukat úgy, hogy a töltelék középen szabadon maradjon. Végül mindegyiket fenyőmaggal díszítjük. Ezután olajjal kikenünk egy tepsit és ráhelyezzük a batyukat. Nagyon forró sütőben süssük!