Szfiha
Hozzávalók: a tésztához: 2 bögre
liszt, 10 dkg vaj, egy kevés olívaolaj, só, egy kávéskanálnyi szárított
élesztő, víz. a töltelékhez: 50 dkg darált bárányhús (melynek egyharmada
faggyú!), 4 db nagy paradicsom, 2 db nagy fej hagyma, szezámpaszta, bors, őrölt
koriander, fahéj, só, fenyőmag.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit
összedolgozzuk, s addig gyúrjuk, amíg lágy tésztát nem kapunk. Majd kis ideig
állni hagyjuk. Ezután sodrófával kinyújtjuk, és köröket szaggatunk belőle. A
töltelék bárányhúsból készül, amelynek egyharmada faggyú, ezért ezt az ételt
nem ajánljuk azoknak, akik ügyelnek a koleszterinszintjükre. Hozzáadjuk a
felvágott paradicsomot, a kockára vágott hagymát, a borsot, az őrölt
koriandert, a fahéjat és a sót. Az egészet összekeverjük és egy kis
szezámpasztát adunk még hozzá.
Ezt követően mindegyik kis
tésztakör közepébe egy kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd négy oldalán
összecsippentjük a batyukat úgy, hogy a töltelék középen szabadon maradjon.
Végül mindegyiket fenyőmaggal díszítjük. Ezután olajjal kikenünk egy tepsit és
ráhelyezzük a batyukat. Nagyon forró sütőben süssük!