Hozzávalók: a tésztához: 2 bögre
liszt, 20 dkg vaj, só, cukor, víz. a töltelékhez: kevés vaj, olaj, fenyőmag, 2
nagy fej hagyma, 40 dkg darált marha- vagy bárányhús, bors, fahéj, só.
Elkészítése:
Tészta: A liszthez adjunk sót,
majd cukrot, amitől sütéskor a tészta szép arany színt kap. A lisztet ezután
keverjük össze 20 dkg vajjal, és víz hozzáadásával kezdjük gyúrni a tésztát.
(Élesztőt NEM teszünk bele, mert - ahogy a libanoniak mondják- attól sütés után
keserű lesz a tészta.) Ezek után a tésztát egy óráig vagy még tovább állni
hagyjuk, majd sodrófával kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk. Ezután pohárral kis
köröket szaggatunk, végül megtöltjük és lezárjuk a kis batyukat.
Töltelék: A töltelékbe vaj, olaj,
fenyőmag, kockára vágott hagyma és darált hús kerül. Előbb a fenyőmagot
megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott hagymát, a darált húst, a borsot, a
fahéjat és végül a sót. Ezt követően a kis kör alakú tésztalapok egyik felére
helyezzük a tölteléket, majd a másik felét ráhajtjuk - így tehát kis félkör
alakú formát kapunk- s az íves oldalnál az egymásra boruló végeket összezárjuk.
A süteményeket ezután forró olajban arany-barnára sütjük.