Hozzávalók:
0,5 kg sós vízben kifőtt száraz bab, 1 póréhagyma, 1 karikára vágott
hagyma, 5 ek. olívaolaj, 3 hámozott 4
felé vágott paradicsom, 1 ek. citromlé, 1 mk. Frissen őrölt bors, só, 2 főtt
tojás négyfelé vágva, 2 ek. kimagozott olajbogyó, 1 ek. reszelt sajt, 2
kimagozott őszibarack.
Olívaolajon
pirítsuk üvegesre a hagymákat. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a főtt babot, a
paradicsom felét, citromlevet, borsot, sót, olajbogyót, a tojás felét. Óvatosan
keverjük össze. Rakjuk rá a maradék paradicsomot, tojást. Fedjük le, tegyük
forró sütőbe. Ha oldalt barnul a bab, vegyük le a fedőt, szórjuk be az ételt
reszelt sajttal.
Pirítsuk
rá a sajtot.