2013. március 20., szerda

Sült padlizsán Marokkó



Hozzávalók: 1 nagy hosszúkás padlizsán hosszában kettévágva, 1 ek. vaj, 1 ek. reszelt hagyma, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 tk. citromlé, késhegynyi bors, só, 3 ek. zsemlemorzsa.
Vágjuk ki a padlizsán belsejét úgy, hogy 1,5 cm vastag réteg maradjon a héjban, tegyük hideg sós vízbe mindkettőt. Fél óra ázás után a belsejét csepegtessük le, pirítsuk 10 percig vajban. Adjuk hozzá a hagymát, petrezselymet, borsot, citromlevet. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 3-4 percig. Szedjük ki a vízből a padlizsánt, töröljük meg, töltsük bele a pirítottat, szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük kisebb tepsibe annyi forró vízzel, hogy félig ellepje. Előmelegített, közepesen meleg sütőben süssük, míg megpuhul.