Hozzávalók: 2 db csirkemell, 2
szelet fehér kenyér, 1 db tojás, 4 evőkanálnyi liszt, majoránna, só-bors, ízlés
szerint, 1/2 citrom leve, 3 evőkanál tej, 4 evőkanál étolaj
A megtisztított, megmosott
csirkét sós vízben megfőzzük. A megfőtt csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk.
A húst nagyon finomra ledaráljuk,
vagy nagyon apróra vágjuk. A kenyér belsejét tejjel átitatjuk, kinyomkodjuk.
Egy nagy tálban összekeverjük a húst, a kenyeret, a tojást és a fűszereket.
Alapos összedolgozás után golyócskákat formázunk, ezeket lisztben megforgatjuk
és olajban aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk citromlével ízesítve.
Párolt rizst, kompótot adunk
mellé.