2013. március 17., vasárnap

Sült csirkegombócok




Hozzávalók: 2 db csirkemell, 2 szelet fehér kenyér, 1 db tojás, 4 evőkanálnyi liszt, majoránna, só-bors, ízlés szerint, 1/2 citrom leve, 3 evőkanál tej, 4 evőkanál étolaj
A megtisztított, megmosott csirkét sós vízben megfőzzük. A megfőtt csirkét kicsontozzuk, bőrét lehúzzuk.
A húst nagyon finomra ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A kenyér belsejét tejjel átitatjuk, kinyomkodjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a húst, a kenyeret, a tojást és a fűszereket. Alapos összedolgozás után golyócskákat formázunk, ezeket lisztben megforgatjuk és olajban aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk citromlével ízesítve.
Párolt rizst, kompótot adunk mellé.