Hozzávalók:
1 csirke, 4 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vegeta,
1 teáskanál pirospaprika, só (ízlés szerint).
A csirkét leöblítjük, megtörölgetjük, és a
hasát belülről jól megsózzuk. Az olajat elkeverjük a pirospaprikával és a
vegetával, beletesszük a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd a csirke
egész felületét bekenjük a fűszeres keverékkel. Tepsibe rakjuk, és fedetlenül
sütjük közepes lángon tíz percig. Ezután megfordítjuk, aláöntünk egy fél pohár
vizet, és gyakori locsolgatás mellett szép piros-ropogósra megsütjük. Mielőtt
tálra tennénk, bekenjük a saját pecsenyelevével és tetszés szerinti körettel
tálaljuk. Nagyon finom mellé az olajban sült padlizsánkarika vagy az
ecetes-olajos zellersaláta.