2013. március 14., csütörtök

Sült csirke



Hozzávalók: 1 csirke, 4 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál vegeta, 1 teáskanál pirospaprika, só (ízlés szerint).
A csirkét leöblítjük, megtörölgetjük, és a hasát belülről jól megsózzuk. Az olajat elkeverjük a pirospaprikával és a vegetával, beletesszük a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd a csirke egész felületét bekenjük a fűszeres keverékkel. Tepsibe rakjuk, és fedetlenül sütjük közepes lángon tíz percig. Ezután megfordítjuk, aláöntünk egy fél pohár vizet, és gyakori locsolgatás mellett szép piros-ropogósra megsütjük. Mielőtt tálra tennénk, bekenjük a saját pecsenyelevével és tetszés szerinti körettel tálaljuk. Nagyon finom mellé az olajban sült padlizsánkarika vagy az ecetes-olajos zellersaláta.