2013. március 30., szombat

Sonkás tészta Brazília



Hozzávalók: 3 tojás, 1 csésze tej, 1/2 csésze napraforgóolaj, 6 ek. liszt, 1 tk. élesztő, 1 késhegynyi só, 1 ek. reszelt parmezán, kevés vaj, zsemlemorzsa, 15 dkg apróra vágott füstöltsonka, 15 dkg mozzarella vagy ementáli sajt apró kockára vágva, 1 felaprított hagyma, 4 hámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsom, majoránna.
Keverjük össze a tojást, tejet, olajat, lisztet, élesztőt, kicsi sót, a parmezánt. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, zsemlemorzsával szórjuk be. Öntsük bele a masszát. Szórjuk rá a sonkát, sajtot, hagymát, paradicsomot, majd hintsük be majoránnával.
Közepesen meleg sütőben kb. fél órát süssük, míg aranysárga lesz.
(Finom, nagyon lehet variálni - igaz, akkor nem brazil, de egyszerű és ízletes.)