Hozzávalók:
4 csokor friss, gyenge sárgarépa, 2 csokor zöldhagyma, szárával
együtt, 4 gerezd fokhagyma, 1 húsos, vastag zöldpaprika, 2 csokor friss kapor,
4 evőkanál olívaolaj, ecet, só (ízlés szerint).
A megmosott, karikákra szeletelt
sárgarépát egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk és az újraforráskor
azonnal le is szűrjük. (Legegyszerűbb, ha tésztaszűrőben lógatjuk a forrásban
lévő vízbe.) A sárgarépát salátástálba öntjük. Hozzátesszük a megmosott,
kicsumázott és kis kockákra vagdalt zöldpaprikát, valamint a tisztított,
felkarikázott zöldhagymát. Ecettel, olajjal, kevés vízzel ízes salátalevet
készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot és a nagyon
apróra metélt zöldhagymaszárat, majd megsózzuk és rálocsoljuk a salátára. Jól
átkeverjük, ezután lefedve berakjuk a hűtőszekrénybe. Legalább fél napig
érleljük, de az sem baj, ha két napig áll, mielőtt az asztalra kerülne.