2013. március 14., csütörtök

Sárgarépasaláta



Hozzávalók: 4 csokor friss, gyenge sárgarépa, 2 csokor zöldhagyma, szárával együtt, 4 gerezd fokhagyma, 1 húsos, vastag zöldpaprika, 2 csokor friss kapor, 4 evőkanál olívaolaj, ecet, só (ízlés szerint).
A megmosott, karikákra szeletelt sárgarépát egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk és az újraforráskor azonnal le is szűrjük. (Legegyszerűbb, ha tésztaszűrőben lógatjuk a forrásban lévő vízbe.) A sárgarépát salátástálba öntjük. Hozzátesszük a megmosott, kicsumázott és kis kockákra vagdalt zöldpaprikát, valamint a tisztított, felkarikázott zöldhagymát. Ecettel, olajjal, kevés vízzel ízes salátalevet készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprot és a nagyon apróra metélt zöldhagymaszárat, majd megsózzuk és rálocsoljuk a salátára. Jól átkeverjük, ezután lefedve berakjuk a hűtőszekrénybe. Legalább fél napig érleljük, de az sem baj, ha két napig áll, mielőtt az asztalra kerülne.