Hozzávalók:
20 dkg rizs, 2 tyúkhúsleves-kocka, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg
mazsola, 5 dkg tisztított fehér mandula, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál kurkuma,
1 mokkáskanál őrölt szegfűbors, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, só (ízlés
szerint).
A rizst gondos átválogatás után egy órára
tiszta vízbe áztatjuk. Közben a megtisztított sárgarépát lereszeljük, a
mazsolát megmossuk, és szárát leszedjük, a mandulát jó éles késsel
elforgácsoljuk. A rizst leszűrjük. Teflonedényben az olajat felforrósítjuk,
rászórjuk a rizst, és folytonos keverés közben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a
sárgarépát, a mazsolát, a húsleveskockát, a mandula felét és a fűszereket.
Annyi vizet öntünk rá, amennyi a térfogatának a duplája, majd felforraljuk, és
kis lángon, fedő alatt addig főzzük, amíg az összes levét elszívja. Közben nem
szabad megkeverni. Tálalás előtt óvatosan - hogy a rizsszemek ne törjenek -
átforgatjuk.