Hozzávalók: paradicsom, színes paprikák, hagyma,
fokhagyma, sárgarépa, petrezselyemzöld, oregano, babérlevél, köménymag,
mentalevél, feketebors, cukor, só és bazsalikom, 2.5 dl fehérbor, étolaj, 1/2
csésze víz, lila hagyma
Első lépésként az összes alapanyagot apró darabokra
vágjuk. Egy edénybe kevés olajat öntünk és megsütjük a hagymát és a feldarabolt
zöldségeket (kb. 4-5 percig pirítjuk. Ezután meghintjük a fűszerekkel
(mindenből egy kiskanálnyi), a bors kivételével, és az egészet összekeverjük.,
majd tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és átkeverjük. Ezután száraz
fehérbort öntünk hozzá, megvárjuk, míg a bor elpárolog, hozzáöntjük a vizet,
megcukrozzuk, megszórjuk őrölt feketeborssal, és ízlés szerint sózzuk.
Takarékra tesszük a lángot és néhány perc múlva kész. Köretként, és önálló
ételként is fogyasztható.