Hozzávalók: 6 egyforma kimagozott
paradicsom, 2/3 csésze salátaolaj, 1/4 cs. tárkonyecet, 1 mk. száraz majoránna,
1 tk. zellerkrém, 6 ek. sajtkrém, 1 csipet, csípős pirospaprika, késhegynyi
őrölt kömény, só, 6 ek. nem cukrozott tejszínhab, 1 ek. finomra vágott
petrezselyem.
Keverjük össze az olajat, ecetet,
majoránnát, zellerkrémet. Tegyük edénybe a paradicsomot, mindegyikbe öntsünk a
keverékből. Fedjük le, tegyük hűtőbe 1 órára. Tálalás előtt keverjük össze a
sajtkrémet, paprikát, sót, köményt, tejszínhabot. Öntsük ki a paradicsomból az
olajat, hagyjuk lecsorogni. Töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk be
petrezselyemmel.
Azonnal tálaljuk.