2013. március 15., péntek

Sajttal töltött paradicsom



Hozzávalók: 6 egyforma kimagozott paradicsom, 2/3 csésze salátaolaj, 1/4 cs. tárkonyecet, 1 mk. száraz majoránna, 1 tk. zellerkrém, 6 ek. sajtkrém, 1 csipet, csípős pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény, só, 6 ek. nem cukrozott tejszínhab, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.
Keverjük össze az olajat, ecetet, majoránnát, zellerkrémet. Tegyük edénybe a paradicsomot, mindegyikbe öntsünk a keverékből. Fedjük le, tegyük hűtőbe 1 órára. Tálalás előtt keverjük össze a sajtkrémet, paprikát, sót, köményt, tejszínhabot. Öntsük ki a paradicsomból az olajat, hagyjuk lecsorogni. Töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk be petrezselyemmel.
Azonnal tálaljuk.