Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 10 dkg margarin, 1 db tojás, 13 dkg félzsíros
tehéntúró, 10 dkg reszelt gauda (vagy trappista) sajt 3 dkg reszelt kaskaval
sajt, fél zacskó sütőpor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 mokkáskanál só,
késhegynyi őrölt szerecsendióvirág, olívabogyó és reszelt sajt (a tetejére).
Egy nagy, mély tálba beleszórjuk a tészta
összes hozzávalóit, és addig gyúrjuk, amíg formázható, rugalmas tésztát kapunk.
(Ha nagyon kemény, egy-két teáskanál vízzel lágyíthatjuk.) Habzsákba vagy
nejlonzacskóba tömjük és egy kikent, alufóliával bélelt sütőlemezre dió
nagyságú gömböket nyomunk. A sütőt előmelegítjük, majd a tésztával telt
sütőlemezt betoljuk. Közepes lángnál körülbelül huszonöt percig sütjük, addigra
a gömbök jó nagyra megnőnek. A világossárgára megsült tésztát még forrón
lekapjuk a lemezről, és lapos tálra tesszük. Reszelt sajttal bőven meghintve és
olajbogyóval feldíszítve rakjuk az asztalra. Remek sör- vagy borkorcsolya.