Hozzávalók: 1 púpozott ek.
olvasztott vaj, 8 tojás, csipet vaníliás cukor, 1,5 tk. porcukor, 2 tk. cukor,
2-3 ek. kubai rum.
Keverjük össze a tojásokat, de ne
verjük fel. Adjuk hozzá a vaníliás- és porcukrot. Melegítsünk meg egy
palacsintasütőt. Tegyük bele a vaj felét. Öntsük hozzá a tojást. Emeljük fel
lapáttal körben az omlettet és csurgassuk alá a többi vajat és a tetejéről a
még nyers tojást. Ha a tojás majdnem összeállt, óvatosan borítsuk ki
melegített, lapos tálra. Szórjuk be a tetejét a 2 tk. cukorral. Egy merőkanalat
mártsunk forrásban lévő vízbe, majd töröljük szárazra. Öntsük bele a rumot,
locsoljuk az omlettre. Gyújtsuk meg. Lángolva tálaljuk.