2013. március 31., vasárnap

Rumos omlett Kuba



Hozzávalók: 1 púpozott ek. olvasztott vaj, 8 tojás, csipet vaníliás cukor, 1,5 tk. porcukor, 2 tk. cukor, 2-3 ek. kubai rum.

Keverjük össze a tojásokat, de ne verjük fel. Adjuk hozzá a vaníliás- és porcukrot. Melegítsünk meg egy palacsintasütőt. Tegyük bele a vaj felét. Öntsük hozzá a tojást. Emeljük fel lapáttal körben az omlettet és csurgassuk alá a többi vajat és a tetejéről a még nyers tojást. Ha a tojás majdnem összeállt, óvatosan borítsuk ki melegített, lapos tálra. Szórjuk be a tetejét a 2 tk. cukorral. Egy merőkanalat mártsunk forrásban lévő vízbe, majd töröljük szárazra. Öntsük bele a rumot, locsoljuk az omlettre. Gyújtsuk meg. Lángolva tálaljuk.