2013. március 17., vasárnap

Roston sült csirkeszárny



A híres bejrúti Yildizlar vendéglő receptje
24 szárny, 4 piros paradicsompaprika, 3 csípős, kicsumázott, felaprított hegyes paprika, 1,5 dl olíva- vagy kukoricaolaj, 1,5 dl citromlé, 2 ek. apróra vágott fenyőmandula vagy mandula.
Tegyük a paprikát, kevés sót zománcos edénybe annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön pároljuk puhára. Ha kihűl, az olajjal keverjük péppé, öntsük hozzá a citromlevet, majd ezt a csirkére. Sózzuk meg, fedjük le és 8 órát hagyjuk a hűtőben. Néhányszor forgassuk meg.
Izzó faszénparázson, roston vagy grillben a paprikás páccal locsolgatva süssük ropogósra.
Tegyük előmelegített tálra, szórjuk meg mandulával, és az egészet borítsuk be arab kenyérrel, a pittával.