Hozzávalók: 1 kg-os darabolt
csirke, 1 kk. csombor, só, bors, 1 ek. citromlé, 5 szelet angolszalonna, 3 ek.
olaj, 1 apróra vágott zöldpaprika, - paradicsompaprika, - 2 gerezd fokhagyma,
10 dkg vékony szeletekre, majd metéltre vágott sonka, 1 aprított hagyma, -
paradicsom, 1 kk. kapribogyó, 20 dkg rizs, 0,5 kg mirelit (vagy friss)
zöldborsó.
A csirkét sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk csomborral, citromlével megcsepegtetjük.
Ropogósra sütjük a szalonnát,
hozzáadjuk az olajat, paprikát, hagymákat, sonkát és 5-10 percig sütjük.
Beletesszük a csirkét, barnára sütjük, majd rátesszük a kaprit, paradicsomot, 1
kk. sót és a rizst.
Állandóan keverve 1-2 percig
pároljuk, ráöntünk 6 dl vizet. Lefedjük, 35-40 percig főzzük. hozzáadjuk a
borsót, még kb. 15 percig főzzük.