2013. március 31., vasárnap

Rizses csirke (Asopao) Puerto Rico



Hozzávalók: 1 kg-os darabolt csirke, 1 kk. csombor, só, bors, 1 ek. citromlé, 5 szelet angolszalonna, 3 ek. olaj, 1 apróra vágott zöldpaprika, - paradicsompaprika, - 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg vékony szeletekre, majd metéltre vágott sonka, 1 aprított hagyma, - paradicsom, 1 kk. kapribogyó, 20 dkg rizs, 0,5 kg mirelit (vagy friss) zöldborsó.

A csirkét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk csomborral, citromlével megcsepegtetjük.
Ropogósra sütjük a szalonnát, hozzáadjuk az olajat, paprikát, hagymákat, sonkát és 5-10 percig sütjük. Beletesszük a csirkét, barnára sütjük, majd rátesszük a kaprit, paradicsomot, 1 kk. sót és a rizst.
Állandóan keverve 1-2 percig pároljuk, ráöntünk 6 dl vizet. Lefedjük, 35-40 percig főzzük. hozzáadjuk a borsót, még kb. 15 percig főzzük.