2013. március 30., szombat

Rizses csirke (Arroz con Pollo) Kolumbia



Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkecomb, 1 csésze rizs, 1 zöldborsókonzerv, 1 db pritaminpaprika, 1 db sárgarépa, 1-2 db paradicsom, 2-3 szál újhagyma, 1 fej fokhagyma, 1 db szárított cseresznyepaprika, só, pirospaprika, olívaolaj a sütéshez.
Egy nem túl mély és nem túl lapos serpenyőbe 4 kanál hideg olívaolajat öntünk. A serpenyő közepére helyezzük a szárított cseresznyepaprikát, a hámozatlan megmosott egész fokhagymát, valamint az újhagymákat Körberakjuk a csirkecombokkal, sózzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, és tűzre tesszük. Megvárjuk, míg a hús és a hagyma kicsit átsül az olajon, közben forgatjuk, ezután a húst és a hagymát tányérra tesszük. Az apróra vágott, előzőleg csumájától megtisztított pritaminpaprikát a felszeletelt sárgarépával együtt átsütjük az olajban, majd ezeket is tányérra szedjük. A serpenyőbe ezután egy pohár rizst és két pohár vizet öntünk, sózzuk, megkavarjuk, majd visszatesszük a csirkedarabokat. Addig főzzük, míg a vizet teljesen felszívja, majd beletesszük a meghámozott paradicsomot, a zöldborsót, végül az elősütött paprikadarabokat is. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről, letakarjuk fedővel, papírba ill. alufóliába csomagoljuk és hagyjuk, hogy a gőz tovább puhítsa a rizst.