Hozzávalók 4 személyre: 1 kg csirkecomb, 1
csésze rizs, 1 zöldborsókonzerv, 1 db pritaminpaprika, 1 db sárgarépa, 1-2 db
paradicsom, 2-3 szál újhagyma, 1 fej fokhagyma, 1 db szárított cseresznyepaprika,
só, pirospaprika, olívaolaj a sütéshez.
Egy nem túl mély és nem túl lapos serpenyőbe
4 kanál hideg olívaolajat öntünk. A serpenyő közepére helyezzük a szárított
cseresznyepaprikát, a hámozatlan megmosott egész fokhagymát, valamint az
újhagymákat Körberakjuk a csirkecombokkal, sózzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával,
és tűzre tesszük. Megvárjuk, míg a hús és a hagyma kicsit átsül az olajon,
közben forgatjuk, ezután a húst és a hagymát tányérra tesszük. Az apróra
vágott, előzőleg csumájától megtisztított pritaminpaprikát a felszeletelt
sárgarépával együtt átsütjük az olajban, majd ezeket is tányérra szedjük. A
serpenyőbe ezután egy pohár rizst és két pohár vizet öntünk, sózzuk,
megkavarjuk, majd visszatesszük a csirkedarabokat. Addig főzzük, míg a vizet
teljesen felszívja, majd beletesszük a meghámozott paradicsomot, a zöldborsót,
végül az elősütött paprikadarabokat is. A serpenyőt levesszük a tűzhelyről,
letakarjuk fedővel, papírba ill. alufóliába csomagoljuk és hagyjuk, hogy a gőz
tovább puhítsa a rizst.