Hozzávalók: 6 ananászkarika
(konzerv), 0,5 csésze rizs, 2 dl víz, kis darab vaníliarúd, 3 ek. cukor, 1 dl
tej, 1 tojásfehérje kemény habbá verve,
3 ek. porcukor, 1 tk. citromlé, 6 szem cseresznyebefőtt, 0,5 dl rum.
A megmosott
rizst áztassuk 1 órán át, majd szűrjük le! Tegyük lábasba a vizet, vaníliát, 3
ek. cukrot. Ha a cukor feloldódott, adjuk hozzá a tejet és a rizst. Lassú
tűzön, lefedve főzzük, míg elpárolog a folyadék. Ne keverjük! Ha kész, hagyjuk
kihűlni. Tegyük a fehérje habhoz a porcukrot, citromlevet. Megállás nélkül
verjük legalább 5-6 percig, míg olyan kemény lesz, hogy vágni lehet. Tegyük a
rizs kis kávéscsészékbe, óvatosan nyomkodjuk le. Tegyük az ananászszeleteket
hosszú, lapos tálra. Öntsük le rummal. Töltsük meg a karikák közepét a
megmaradt rizzsel, majd borítsuk rájuk a csészékből a rizst. A tojáshabbal,
cseresznyével díszítsük.