Hozzávalók:
6 szelet 1,5 cm vastag hátszín, só, 1 dl csípős paprikás olaj, 2,5 dl
marhahúsleves, 3 fej, felkarikázott hagyma,
3 gerezd felaprított fokhagyma, 1 szál felkarikázott sárgarépa, 1 ek finomra
vágott zellerlevél, 1 tk. őrölt bors, 0,5 kg apró gombafej, 1,5 dl vörös bor, 6
szem héjában félig megfőzött krumpli, vastag szeletekre vágva.
Sózzuk
a húst, hagyjuk állni 1 órát. Tegyük tepsibe vagy széles, lapos lábasba
szorosan egymás mellé, öntsük rá az olajat. Pirítsuk barnára mindkét oldalát.
Öntsük rá a meleg húslevest. Lassú tűzön, lefedve pároljuk majdnem puhára.
Vegyük le a tűzről, tegyünk minden szeletre hagymát, fokhagymát, sárgarépát,
zellert, borsot, sót, végül gombát. Öntsük a bort a hús mellé (ne rá!). Fedjük
le az edényt, forró sütőben kb. 25 percig süssük, míg a hús megpuhul, a mártás
felére csökken.
Tepsiben
tálaljuk pirított vagy főtt rizzsel / sült krumplival / krumplipürével.