2013. március 30., szombat

Riói párolt marhahátszín Brazília



Hozzávalók: 6 szelet 1,5 cm vastag hátszín, só, 1 dl csípős paprikás olaj, 2,5 dl marhahúsleves,  3 fej, felkarikázott hagyma, 3 gerezd felaprított fokhagyma, 1 szál felkarikázott sárgarépa, 1 ek finomra vágott zellerlevél, 1 tk. őrölt bors, 0,5 kg apró gombafej, 1,5 dl vörös bor, 6 szem héjában félig megfőzött krumpli, vastag szeletekre vágva.
Sózzuk a húst, hagyjuk állni 1 órát. Tegyük tepsibe vagy széles, lapos lábasba szorosan egymás mellé, öntsük rá az olajat. Pirítsuk barnára mindkét oldalát. Öntsük rá a meleg húslevest. Lassú tűzön, lefedve pároljuk majdnem puhára. Vegyük le a tűzről, tegyünk minden szeletre hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert, borsot, sót, végül gombát. Öntsük a bort a hús mellé (ne rá!). Fedjük le az edényt, forró sütőben kb. 25 percig süssük, míg a hús megpuhul, a mártás felére csökken.
Tepsiben tálaljuk pirított vagy főtt rizzsel / sült krumplival / krumplipürével.