Hozzávalók:
4 tojás, 6 ek. porcukor, csipet só, 1 kg hámozott, hosszában kettévágott banán,
1 citrom reszelt héja, 2,5 ek citromlé, 1 dl tejszín.
Verjük
kemény habbá a tojásfehérjét, majd verjünk bele 2 ek. cukrot, a sót, 0,5 ek.
citromlevet. Keverjük habosra a tojássárgáját a többi cukorral, tegyük bele a
citromhéjat, a megmaradt citromlevet, tejszínt. Jól rázzuk, keverjük össze.
Vajazzunk ki egy tűzálló tepsit, tegyünk az aljára 1 sor fél banánt. Öntsünk a
tojásos masszából rájuk. Így rétegezzük a többit. A tetejére banán kerüljön.
Befedjük a tojáshabbal.
Közepesen
meleg sütőben 25-30 percig sütjük. Hidegen tálaljuk.
(Ajánlom,
mert eszméletlenül finom, igaz a sárgájához egy kis, vagyis ennél több kubait
szoktam önteni. Így lesz nemzetközi az ecuadori banánnal.)