2013. március 30., szombat

Rákkal töltött vajastészta (előétel) Argentína



Hozzávalók: 25 dkg leveles vajastészta, 1 kis doboz rák, 1 tojássárgája, 25 dkg párolt zöldborsó, 0,5 mk. törött bors, 1 tk. apróra vágott zellerlevél, 2 ek. reszelt sajt, 1 tk. vaj.
A fél cm vastagra nyújtott tésztából vágjunk ki 2 kerek alakot. Az egyik közepét egy teás csészével vágjuk ki.
Tegyük az ép nagy lapot kissé nedves tepsibe, tojássárgájával kenjük meg a szélét, tegyük rá óvatosan a lyukasat. Körben nyomkodjuk össze a széleken a kettőt.
Süssük szép pirosra. Ha a tészta elérte a kellő magasságot, (négy-ötszöröse az eredetinek), csökkentsük a tüzet, süssük készre. Rácson hagyjuk kihűlni. Tegyük serpenyőbe a vajat, párolt borsót, rákot, zellert, borsot, sót. Addig pároljuk, míg a leve elfő. Ne keverjük, csak rázzuk a serpenyőt!
Töltsük meg vele a tészta üregét, szórjuk rá a sajtot, és pár percre tegyük vissza a sütőbe!
Forrón tálaljuk.