Hozzávalók:
25 dkg leveles vajastészta, 1 kis doboz rák, 1 tojássárgája, 25 dkg párolt
zöldborsó, 0,5 mk. törött bors, 1 tk. apróra vágott zellerlevél, 2 ek. reszelt
sajt, 1 tk. vaj.
A fél
cm vastagra nyújtott tésztából vágjunk ki 2 kerek alakot. Az egyik közepét egy
teás csészével vágjuk ki.
Tegyük
az ép nagy lapot kissé nedves tepsibe, tojássárgájával kenjük meg a szélét,
tegyük rá óvatosan a lyukasat. Körben nyomkodjuk össze a széleken a kettőt.
Süssük
szép pirosra. Ha a tészta elérte a kellő magasságot, (négy-ötszöröse az
eredetinek), csökkentsük a tüzet, süssük készre. Rácson hagyjuk kihűlni. Tegyük
serpenyőbe a vajat, párolt borsót, rákot, zellert, borsot, sót. Addig pároljuk,
míg a leve elfő. Ne keverjük, csak rázzuk a serpenyőt!
Töltsük
meg vele a tészta üregét, szórjuk rá a sajtot, és pár percre tegyük vissza a
sütőbe!
Forrón
tálaljuk.