2013. március 23., szombat

QUIMBOLITOS



Hozzávalók: 20 dkg meleg kukoricaliszt, 20 dkg cukor, 60 dkg sótlan sajt, reszelve, 20 dkg vaj, 1/2 csésze mazsola, 8 tojás, 2 kanál vanília aroma, Kana virág levelek
Elkészítése: A leveleket egy vizes ruhával megtisztítjuk, s a vastag középső részüket egy nyújtófával lelapítjuk. A lisztet átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, s közben beledolgozzuk a lisztet, majd a sajtot és a mazsolát is. Végül beleforgatjuk a tojáshabot és hozzáadjuk a vaníliát. Ebből a masszából egy-egy kanálnyit teszünk minden levél belső oldalára. Majd úgy csomagoljuk, hogy a levél alsó és felső részét a masszára hajtjuk, az oldalsó "szárnyait" pedig hátra. (Így főzés közben a töltelék szabadon megduzzadhat.)
A quimbolito-kat egymás mellé helyezzük, s gőzben főzzük 20 percen át (vagy addig, amíg a levelek el nem színeződnek).