Hozzávalók: 20 dkg meleg
kukoricaliszt, 20 dkg cukor, 60 dkg sótlan sajt, reszelve, 20 dkg vaj, 1/2
csésze mazsola, 8 tojás, 2 kanál vanília aroma, Kana virág levelek
Elkészítése: A leveleket egy
vizes ruhával megtisztítjuk, s a vastag középső részüket egy nyújtófával
lelapítjuk. A lisztet átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A
vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások
sárgáját, s közben beledolgozzuk a lisztet, majd a sajtot és a mazsolát is.
Végül beleforgatjuk a tojáshabot és hozzáadjuk a vaníliát. Ebből a masszából egy-egy
kanálnyit teszünk minden levél belső oldalára. Majd úgy csomagoljuk, hogy a
levél alsó és felső részét a masszára hajtjuk, az oldalsó "szárnyait"
pedig hátra. (Így főzés közben a töltelék szabadon megduzzadhat.)
A quimbolito-kat egymás mellé
helyezzük, s gőzben főzzük 20 percen át (vagy addig, amíg a levelek el nem
színeződnek).