Hozzávalók:
1 kg levesnek való marhahús nagy darabokra vágva, 1- 1 kg 4 felé vágott csirke
és borjúláb, 6 vastag szelet májas hurka, 20 dkg szalonna vagy sonka, só, 2
gerezd fokhagyma. 1 csésze, 8 órán át, áztatott csicseriborsó, 3 közepes
darabokra vágott sárgarépa, 1 nagy 4 felé vágott hagyma, 1 vastag szelet
káposzta. 4 kis kukoricacső, 4 vastag szeletekre vágott édesburgonya vagy
burgonya, 1 paradicsom, törött bors.
Tegyük
nagy fazékba a marhahúst, borjúlábat, sót, öntsünk rá annyi vizet, hogy lepje
el. Lassú tűzön főzzük. Ha felforr, habozzuk le, tegyük hozzá a fokhagymát,
pároljuk 1 órát.
Tegyük
bele a hagymát, répát, káposztát, kukoricát, szalonnát, csirkét és főzzük újabb
1 órán át. Most következik a paradicsom, burgonya, bors, hurka és pároljuk 30
percig.
Ha
közben valamelyik hús megpuhul, szedjük ki. Tálaláskor öntsük a levest melegített
tálba, a húsokat és a zöldségeket tegyük külön mély tálakba.