2013. március 14., csütörtök

Póréhagyma kapros-paprikás mártásban



Hozzávalók: 1 kg póréhagyma fehér része, 1 csokor friss kapor, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál ecet, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál paprikakrém, só (ízlés szerint).
A megtisztított, és tíz centis darabokra vágott póréhagymát annyi forrásban lévő, enyhén sós vízbe rakjuk, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított öt percig főzzük. Ezután leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A mártáshoz az olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal, a paprikakrémmel, sóval és a nagyon finomra aprított zöld kaporral. A tálon szépen elrendezett póréhagymára rálocsoljuk a mártást, és lefedve lehűtjük. Lehet úgy is tálalni, hogy a hagymát három centis karikákra vágjuk, és egy salátástálban a mártással jól összekeverjük.