Hozzávalók:
1 kg póréhagyma fehér része, 1 csokor friss kapor, 3 evőkanál
olaj, 1 evőkanál ecet, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál
paprikakrém, só (ízlés szerint).
A megtisztított, és tíz centis darabokra
vágott póréhagymát annyi forrásban lévő, enyhén sós vízbe rakjuk, amennyi éppen
csak ellepi, majd az újraforrástól számított öt percig főzzük. Ezután leszűrjük
és hagyjuk kihűlni. A mártáshoz az olajat összekeverjük az ecettel, a törött
borssal, a paprikakrémmel, sóval és a nagyon finomra aprított zöld kaporral. A
tálon szépen elrendezett póréhagymára rálocsoljuk a mártást, és lefedve
lehűtjük. Lehet úgy is tálalni, hogy a hagymát három centis karikákra vágjuk,
és egy salátástálban a mártással jól összekeverjük.