Hozzávalók:
1 kg búzaliszt, 3 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 3
csésze langyos víz.
Az élesztőt szétmorzsoljuk, és a cukorral
együtt belekeverjük fél csésze langyos vízbe. Letakarva tíz percig hagyjuk
állni, ez alatt fel is fut. Egy nagy tálba beleöntjük az anyagokat, és lassan
beledolgozzuk az élesztős vizet is. A tésztát tíz percig gyúrjuk, alaposan
kidolgozzuk, vagy robotgéppel kikeverjük. Ha már sok levegőbuborék van benne,
akkor jó. Konyharuhával lefedjük, és két órán keresztül hagyjuk pihenni,
lehetőleg langyos helyen. Ezután lisztezett deszkán újra átgyúrjuk és húsz
részre osztva, kis cipókat formálunk belőle. Lángos nagyságúra alakítva ismét
letakarjuk, majd egy óráig pihentetjük. Előmelegített forró sütőben
aranysárgára sütjük a pitákat. Sülés közben felpúposodnak, és üreg képződik
bennük. Ha megsültek, "zsebet" vágva rajtuk megtölthetjük
falafelgombóckákkal és különféle mártásokkal, salátákkal. A még nyers tésztát
jól lehet fagyasztani a mélyhűtőben, és sütés előtt csak egy óráig kell
keleszteni.