2013. március 18., hétfő

Piaz - zöldbabsaláta




Hozzávalók: 30 dkg zöldbab (lehet konzerv vagy mirelit is), 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, 2 db citrom leve, 4 kemény tojás, 4 db paradicsom, só-bors, ízlés szerint.
A zöldbabot megtisztítjuk (nyáron egészben hagyva) - annyi sós vízben, hogy éppen ellepje - puhára főzzük. Levében hűtjük le. A vizet leöntve róla 2 cm-es darabokra vágjuk. Ezután 2 evőkanál cukrot 2 citrom levével összekeverünk, s addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ekkor ráöntjük a babra. Hozzáöntjük az olajat is és sóval, borssal ízesítjük. Lehűtve tálaljuk. Tálalás előtt 1/8-ra vágott tojás és vékony paradicsomszeletekkel díszítjük.