Hozzávalók: 30 dkg zöldbab (lehet
konzerv vagy mirelit is), 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, 2 db citrom leve,
4 kemény tojás, 4 db paradicsom, só-bors, ízlés szerint.
A zöldbabot megtisztítjuk (nyáron
egészben hagyva) - annyi sós vízben, hogy éppen ellepje - puhára főzzük.
Levében hűtjük le. A vizet leöntve róla 2 cm-es darabokra vágjuk. Ezután 2
evőkanál cukrot 2 citrom levével összekeverünk, s addig melegítjük, amíg a
cukor fel nem oldódik. Ekkor ráöntjük a babra. Hozzáöntjük az olajat is és
sóval, borssal ízesítjük. Lehűtve tálaljuk. Tálalás előtt 1/8-ra vágott tojás
és vékony paradicsomszeletekkel díszítjük.