Hozzávalók:
40 dkg nagyszemű, száraz bab, 1 csirke, 1 dl rizs, 4 evőkanál
olaj, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 1
mokkáskanálnyi törött fehér bors, 1 teáskanálnyi pirospaprika, só (ízlés
szerint).
Egy jókora cserépedényt hideg vízbe
áztatunk. Az előző nap beáztatott és lecsurgatott babot beleöntjük az edénybe,
és az egészet félretesszük. A csirke aprólékát levágjuk, ráterítjük a babra.
Megsózzuk, megborsozzuk és rászórjuk a pirospaprikát. Annyi vizet öntünk rá,
amennyi ellepi, és negyedóráig forraljuk. Közben a csirke töltelékéhez a rizst
kevés sós vízben megfőzzük, hozzákeverjük a fele olajat és a finomra vágott
kaprot-petrezselymet. Zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a csirke hasába
betöltjük. A töltött csirkét rátesszük a babos csirkeaprólék tetejére, és a
csirkét megsózzuk, megborsozzuk. Az edényt nagyon szorosan lefedjük, és a
lehető legkisebb lángon a sütőben megpároljuk. A párolás, akár 16-20 órán át
tarthat. Ez tipikusan szombati étel, amit még pénteken tesznek be a sütőbe.
Tálaláskor a töltött csirkét felszeletelve rakják a bab tetejére.