2013. március 14., csütörtök

Perzsa joghurtleves



Hozzávalók: 6 dl joghurt, 2 evőkanál tejföl, 2 dl víz, 4 kicsi uborka, 1 evőkanál finomra vágott kapor, 5 dkg lehéjazott, fehér mandula, 5 dkg mazsola, 1 csapott teáskanál só.
Két uborkát meghámozunk, és kisebb darabokra vágjuk. Turmixgép poharába tesszük a fele elforgácsolt mandulával, a sóval, a tejföllel és egy deci vízzel. Sűrű, pépes masszává keverjük, ezután pedig felöntjük a joghurttal és a maradék vízzel, valamint beleszórjuk a kaprot is. Az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Lefedve betesszük a hűtőszekrénybe, és egy napig hűtjük. Másnap leveses csészékben elosztjuk a maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe hűtött levest, amit előzőleg jól felkevertünk.