Hozzávalók:
6 dl joghurt, 2 evőkanál tejföl, 2 dl víz, 4 kicsi uborka, 1
evőkanál finomra vágott kapor, 5 dkg lehéjazott, fehér mandula, 5 dkg mazsola,
1 csapott teáskanál só.
Két uborkát meghámozunk, és kisebb
darabokra vágjuk. Turmixgép poharába tesszük a fele elforgácsolt mandulával, a
sóval, a tejföllel és egy deci vízzel. Sűrű, pépes masszává keverjük, ezután
pedig felöntjük a joghurttal és a maradék vízzel, valamint beleszórjuk a kaprot
is. Az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Lefedve betesszük
a hűtőszekrénybe, és egy napig hűtjük. Másnap leveses csészékben elosztjuk a
maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe
hűtött levest, amit előzőleg jól felkevertünk.