Hozzávalók:
4 szelet kicsontozott marhahús, 3 evőkanál olaj, 2 marhahúsleves-kocka,
2 evőkanál liszt, 1 csokor friss kapor, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál
törött fekete bors, kevés só.
A hússzeleteket húskalapáccsal kissé
megveregetjük, és lisztbe mártjuk. A felforrósított olajon hirtelen, mindkét
oldalán lepirítjuk, ezután aláöntünk 2 pohár vizet, beletesszük a
húsleveskockákat és a megtisztított, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
Meghintjük törött borssal és fedő alatt, kis lángon, gyakori keverés közben
puhára pároljuk. Ha levét idő előtt elfőné, apránként, kevés forró vízzel
pótoljuk. Végül meghintjük a nagyon finomra aprított kaporral és sós vízben
főtt, hordó alakúra formázott burgonyával tálaljuk.