2013. március 14., csütörtök

Párolt marhaszelet



Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott marhahús, 3 evőkanál olaj, 2 marhahúsleves-kocka, 2 evőkanál liszt, 1 csokor friss kapor, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés só.
A hússzeleteket húskalapáccsal kissé megveregetjük, és lisztbe mártjuk. A felforrósított olajon hirtelen, mindkét oldalán lepirítjuk, ezután aláöntünk 2 pohár vizet, beletesszük a húsleveskockákat és a megtisztított, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Meghintjük törött borssal és fedő alatt, kis lángon, gyakori keverés közben puhára pároljuk. Ha levét idő előtt elfőné, apránként, kevés forró vízzel pótoljuk. Végül meghintjük a nagyon finomra aprított kaporral és sós vízben főtt, hordó alakúra formázott burgonyával tálaljuk.