Hozzávalók: 1 kg-os csirke 4
részre vágva, 1 hagyma vastagra karikázva, 4 gerezd szétnyomott fokhagyma, 0,5
tk. darabosra tört koriandermag, törött bors, só, 4 dl joghurt, 1 tojásfehérje
habja, 1 tk. finomra vágott petrezselyem.
Sózzuk meg a csirkét, tegyük nagy
lyukú fémszitába egymás mellé, bőrével lefelé. Tegyük rá a hagymákat,
koriandert, borsot, sózzuk meg. Takarjuk le nedves szalvétával.
Öntsünk 4 l vizet akkora 8 l-es
fazékba, hogy a fémszita kissé belecsússzon. A víz kb. 2 tenyérnyivel legyen
lejjebb a szitánál. Ragasszuk körül a szitát, hogy a gőz csak a szita lyukain
tudjon távozni. (Készítsünk vízből, lisztből keveréket, mártsunk bele egy
hosszú vászoncsíkot, nyomkodjuk rá a fazék és a szita találkozására.) Fedjük le
a szitát, lassú tűzön pároljuk a húst 35-40 percig, míg megpuhul. Habverővel
keverjük össze a joghurtot. Adjuk hozzá a tojásfehérje habját és egy kis sót.
Tegyük vastag zománcos edénybe, és addig pároljuk, míg besűrűsödik (kb. 6-8
perc). Kevergessük, mert különben leég. Tegyük bele a csirkedarabokat és
pároljuk még 10 percig.
Kuszkusszal vagy rizzsel és fejes
salátával tálaljuk.