Hozzávalók: 35 dkg csontos
birkahús, 4 dkg rizs, 4 szelet fehér kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál
vaj, 2 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál petrezselyemzöld, só-bors, ízlés szerint.
A csontos birkahúst 1 liternyi
vízben felfőzzük. A leves habját többször leszedjük! Sóval-borssal ízesítve kb.
2 órán át, főzzük. Ekkor hozzáadjuk a rizst és még további 15 percen át főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk s
egy nagy, előmelegített leveses tálba tesszük.
A szétnyomkodott fokhagymát
vajban világosra pirítjuk, majd kevés ecettel felöntjük és ezzel öntjük le a pirított
kenyeret.
Ha kenyerünk megdagad ráöntjük a
levest és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva melegen tálaljuk.